در پی حمله ی اتمی آمریکا در سال 1945میلادی به شهرهای هیروشیما و ناکازاکی در کشور ژاپن یعنی حدود 74 سال قبل، حدود 200000 نفر از شهروندان این دو شهر جان باختند. بااین وجود روابط دو کشور مدت نسبتاً کوتاهی قطع بود و سپس ژاپن با تکیه بر قدرت آمریکا شروع به بازسازی شهرها و دولت خود نمود. روابط این دو کشور تا حدی خوب بود که طبق آمار حدود 87 درصد از مردم ژاپن به آمریکا سفر داشته اند و علاوه بر این ژاپن پیش رفت چشم گیری در عرصه های علمی و نظامی نیز داشته است. اما جالب است بدانیم در برخی موارد حکومت ژاپن کاملاً تحت اختیار ایالات متحده اداره می گردد. بعنوان مثال هیچ کشوری بدون اجازه آمریکا حق تاسیس پایگاه نظامی در ژاپن را ندارد.

اما چرایی حضور ژاپن بعنوان میانجی گر و یا پیام رسان ترامپ به ایران و شخص مقام معظم رهبری (مدظله العالی) حاکی از هدف دو منظوره ی آمریکا از انتخاب نماینده ای از این کشور می باشد.

ترامپ با انتخاب ژاپن در واقع می خواهد بگوید ما اشتباهات گذشته مان را جبران می کنیم و همانطور که با وجود جنایت اتمی مان در هیروشیما امروز به روابطی دوستانه با ژاپن رسیده ایم و حتی ژاپن میانجی گر بین ما و ایران شده است، سیاست مان در قبال ایران نیز این گونه خواهد بود و در آینده گام های بلندی را با همراهی ایران خواهیم برداشت.

اما وجه دیگر این انتخاب ایالات متحده، این است که ایالات متحده نه تنها دو شهر ژاپن را با خاک یکسان کرده است و شمار بسیاری از مردم این کشور را قتل عام کرد، که امروز این کشور را تحت کنترل خود دارد. در نظر داشته باشیم در کنار روابط سیاسی و اقتصادی آمریکا با ژاپن، قدرت این کشور در ژاپن به اندازه ای زیاد شده است که هیچ کشوری بدون اجازه آمریکا حق تاسیس پایگاه نظامی در ژاپن را ندارد. لذا ترامپ نماینده ی ژاپن را به مثابه نشان دادن عاقبت جنگ با این کشور برای مذاکره با ایران انتخاب نموده است.

حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی، ضمن حرام اعلام نمودن استفاده از سلاح اتمی، با اشاره به کلاهک های هسته ای انبار شده در آمریکا، به طور غیر مستقیم به نخست وزیر ژاپن فهماندند که  او در حالی به این میانجی گری وادار شده است که کشورش از اصلیترین آسیب دیدگان استفاده ی آمریکا از سلاح اتمی و کشتار جمعی است.

بیانات قاطع رهبر معظم انقلاب، در ناشایست شمردن دونالد ترامپ و آگاه دانستن سیاستمداران ایران از غیر قابل اعتماد بودن ایالات متحده با توجه به سوابق خصمانه شان در طول تاریخ، وجه احتمال خصمانه ی انتخاب ژاپن بوسیله آمریکا را به ترامپ گوشزد و خنثی نمود.